Monday, January 18, 2016

Persembahan Bekas Vokalis Exists Gamatkan Konsert Mega Gegar Vaganza

Konsert Mega Gegar Vaganza malam terakhir melabuhkan tirai pada Ahad dengan meninggalkan memori indah buat penonton yang memenuhi ruang Panggung Sari, Istana Budaya.


Persembahan Bekas Vokalis Exists Gamatkan Konsert Mega Gegar Vaganza


Kemunculan dua bekas vokalis kumpulan Exists iaitu Mamat dan Ezad Lazim menggamatkan suasana dewan pada malam itu.

Memilih lagu Langkah Seiringan, kemantapan vokal kedua-dua penyanyi itu tidak dapat dinafikan dan persembahan tersebut menjadi antara momen terbaik konsert berkenaan.

Malah Mamat ketika ditemui media selepas konsert selesai memberitahu idea dan pemilihan lagu dicadangkan oleh Ezad sendiri dan dia teruja dapat bergabung dengan penyanyi itu di pentas berprestij Istana Budaya.

"Sebenarnya tiada perancangan pun untuk berduet tetapi Ezad tiba-tiba mencadangkan idea itu dan saya pun bersetuju.

"Sebelum ini saya pernah sekali berkongsi pentas dengan Ezad namun malam ini aura itu lain dan tidak menyangka ia mendapat sambutan hebat daripada penonton yang hadir," katanya.

Konsert Mega Gegar Vaganza diadakan selama tiga hari bermula 15 hingga 17 Januari lalu bagi memberi peluang kepada penonton menyelusuri semula kenangan bersama program ini menerusi persembahan mantap hasil gabungan bintang Gegar Vaganza dari dua musim sebelum ini.


Persembahan Bekas Vokalis Exists Gamatkan Konsert Mega Gegar Vaganza

Pada malam itu juga, konsert berkenaan turut diiringi oleh 63 pemuzik profesional dan penyanyi latar di bawah iringan Orkestra Tradisional Malaysia (OTM) pimpinan Mohd Yazid Zakaria.

Persembahan malam itu dibuka dengan dendangan lagu daripada pengacara Mega Gegar Vaganza iaitu Nabil Ahmad dan Jihan Muse menerusi lagu Cintaku Sampai Ke Ethopia.


Tidak menunggu lama, konsert diteruskan dengan kemunculan Rahmad (Mega) menerusi lagu Bunga Angkasa sebelum menjemput Ezad berduet lagu Suatu Masa.

Ezad meneruskan persembahan solonya dengan lagu Penantian sebelum Acong (Sweet Child) tampil dengan lagu Hakikat Sebuah Cinta.

Selingan lawak daripada Nabil dan Jihan turut menghangatkan suasana konsert pada malam itu.

Pengasas produk Pamoga Qu Puteh iaitu Datuk Dr Seri Vida turut menghadiri konsert malam terakhir itu dan sempat naik ke pentas menceriakan suasana konsert itu.

Persembahan Bekas Vokalis Exists Gamatkan Konsert Mega Gegar Vaganza


Antara persembahan lain yang turut mencuri perhatian pada malam itu adalah Ayai (Ilusi) dengan lagu Cinta dan Air Mata, Sam Innuendo, Belaian Jiwa dan Haleeda dan Haiza yang menggamatkan Panggung Sari dengan lagu Sedang Ingin Bercinta.


Naib Juara Gegar Vaganza 2, Farahdhiya tampil dengan lagu Penasaran sebelum menjemput Sam Innuendo berduet dengannya menerusi sebuah lagu Inggeris, I Want To Spend My Life Time Loving You.

Kemunculan Siti Nordiana menerusi set terakhir konsert pada malam itu gamat dengan sorakan peminat apabila dia mendendangkan lagu Janam yang juga lagu tema filem Dilwale.


Persembahan Bekas Vokalis Exists Gamatkan Konsert Mega Gegar Vaganza

Nana juga turut menyampaikan lagu duet bersama Azian Mazwan Sapwan iaitu Hati Kama sebelum meneruskan nyanyian lagu Kesilapanku Keegoanmu.

Lagu Memori Berkasih nyanyian Nana bersama Eza menjadi penutup konsert yang berlangsung hampir dua setengah jam itu.-mstar

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →