Friday, September 26, 2014

Luahan Sayu Aeril Zafrel Dan Wawa Zainal

Pasangan pelakon suami isteri, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal meminta masyarakat khususnya golongan muda tidak meniru cara ‘pernikahan rahsia’ mereka pada dua tahun lalu yang menyalahi undang-undang Islam di negara ini.


Luahan Sayu Aeril Zafrel Dan Wawa Zainal, info, terkini, hiburan, gosip, kontroversi, aeril zafrel, wawa zainal, sensasi,

Aeril atau nama sebenarnya Suhairi Sunari, 27, berkata, keputusan bernikah tanpa mendapatkan kebenaran daripada jabatan agama bukan saja menyalahi undang-undang, malah menimbulkan fitnah dan kontroversi kepada mereka.

Artikel Terdahulu : Aeril dan wawa didenda nikah tanpa izin

“Apa yang kami lakukan ini tidak seharusnya ditiru sembarangan oleh masyarakat. Kami ambil keputusan itu dulu ada banyak sebab dan faktor tanpa kami sedar ia mengundang masalah lain. Kami sudah melakukan kesilapan dan menerima hukuman daripada kesilapan itu. Saya harap apa yang terjadi pada kami ini dijadikan pengajaran kepada semua,” katanya.

Aeril berkata demikian ketika mengulas mengenai keputusan pertuduhan ke atasnya dan Wawa atau Nur Hawa Zainal Abidin, 23, kerana bernikah dan bersubahat melakukan upacara itu tanpa mendapat kebenaran Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk negeri Selangor. [myMetro]

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →